Hoe kun je besparen op elektriciteit?

De kosten van elektriciteit en gas zijn de afgelopen jaren gestegen. De winter is een dure tijd voor veel mensen. Er zijn echter manieren waarop je kunt besparen op je energiekosten.

1. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Een slecht geïsoleerde woning kan veel meer energie verbruiken dan een goed geïsoleerde woning. Investeer in dubbel glas, isolatie voor je muren en dak, en eventueel een warmtepomp of zonneboiler.

2. Ga slim om met verwarming en verluchting. Zet de thermostaat niet hoger dan 21 graden en gebruikTimerfuncties op verwarmingsapparaten om ze automatisch uit te laten gaan wanneer je er niet bent. Gebruik lichtsensoren of timers voor buitenverlichting en sluit altijd de ramen als het buiten kouder is dan binnen.

3. Kies energiezuinige apparaten. Wanneer het tijd is om een ​​nieuwe wasmachine, koelkast of ander elektrisch apparaat aan te schaffen, kies dan apparaten met een lagere energie-efficiëntieklasse (A ++).

4. Stel apparaten uit. Gebruik stand-bymodus niet als je geen gebruik maakt van je apparaat en schakel helemaal uit wanneer je klaar bent. Ook is het verstandig om elektriciteitsverbruik te monitoren met behulp van slimme meters.

5. Kies voor hernieuwbare energiebronnen. Overweeg om zonnepanelen of een windmolen te installeren om hernieuwbare energie op te wekken voor je huis of bedrijf.

Andere manieren om te besparen in de winter

In de winter kan je besparen op energy door een aantal simpele dingen te doen. Zorg ervoor dat je huis goed geisoleerd is, want een groot deel van de warmte ontsnapt door lekkage. Controleer of je muren, vloeren en plafonds goed zijn geisoleerd en of er geen gaten of kieren zijn waardoor kou naar binnen kan komen. Draai ook je thermostaat wat lager, want elke graad minder scheelt weer in de energiekosten. Tot slot, laat in de avonduren en ’s nachts de verwarming uit en trek een paar warme truien aan om het warm te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *